Ciocanele crocante cu alioli

Ciocanele crocante cu alioli

DURATA PREPARARE: 40 MIN. NR. PORTII: 4 DIFICULTATE: RETETA USOARA
  • Alioli Ciocanele de pui Pieptosu

Ingrediente:

ciocanele de pui
2 oua
faina/pesmet sau fulgi de porumb
amstec de condimente uscate
sare si piper
Pentru alioli:
maioneza
1 catel de usturoi pisat
1 lingurita de lamaie stoarsa

Mod de preparare:

Ciocanelele de pui se sareaza, se dau prin oul batut, amestecat cu condimente uscate (busuioc sau cimbru, marar uscat, boia de ardei, fulgi de chili, piper), iar apoi se trec prin pesmet sau fulgi de porumb.
Ciocanelele se pot prepara prin prajire in baie de ulei sau se pot pune la cuptor, intr-o tava, la 150°-200° C, timp de 40 de minute.
Pentru alioli, amestecati maioneza cu un catel de usturoi pisat si cu o lingurita de lamaie stoarsa.

Plating

Serviti ciocanelele cu o salata sanatoasa de rosii sau de varza, cu sau fara garnitura de cartofi.

clauuudiu 2018-03-28T17:36:05+00:00