Kebap turcesc sau Tavuk Sis
DURATA PREPARARE: 40 MIN. | NR. PORTII: 4 | DIFICULTATE: RETETA USOARA |
- Kebap de pui Pieptosu Tavuk Sis
Ingrediente:
2 bucati de piept de pui
1 ceapa mare
5 catei de usturoi
1 lingura de chimen maruntit
1 lingura de boia de ardei
ulei
sare si piper dupa gust
tepuse metalice sau de lemn
Mod de preparare:
Taiati pieptul de pui si ceapa in cuburi mari. Amestecati intr-un bol cu celelalte ingrediente si lasati amestecul in frigider, la marinat, pentru 2 ore sau peste noapte.
Dupa ce s-au marinat, infigeti carnea si ceapa pe tepuse. Puteti face tepusele pe gratar de carbune, rotind la fiecare doua minute, pana se face carnea sau le puteti face in cuptor la grill, punand sub gratar o tava in care sa picure grasimea.
Cand carnea pierde din volum si e frumos rumenita, se poate servi.
Plating
Asezati frigarelele de pui pe un platou, langa o salata de varza si o portie de cartofi prajiti sau copti.