Paella cu pui
DURATA PREPARARE: 40 MIN. | NR. PORTII: 4 | DIFICULTATE: RETETA USOARA |
- Paella Pieptosu Pui
Ingrediente:
1 cana de orez
aripioare si ciocanele de pui
1 ceapa taiata marunt
1 mana de fasole verde
ardei iuti taiati felii
3 linguri de rosii maruntite
4 catei de usturoi
ulei de masline
1 lingurita de sofran
1 jumatate de lingurita de turmeric
1 lingurita de boia
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Aripioarele de pui si ciocanelele se prajesc in ulei de masline cu boia si sare, pana capata o culoare rumena.
Se adauga ceapa, usturoiul maruntit, fasolea verde si rosiile, dupa care se mai prajesc cateva minute.
Se adauga cana de orez si 3 cani de apa, sofranul, turmericul si un praf de sare.
Se lasa la fiert 15-20 de minute, astfel incat orezul sa ramana intreg.
Plating
Serviti, de preferinta, din tigaia in care l-ati pregatit (paellera).