Pui Provensal

Pui provensal

DURATA PREPARARE: 40 MIN. NR. PORTII: 4 DIFICULTATE: RETETA USOARA
  • Piept de pui Pieptosu Provensal

Ingrediente:

600 g piept de pui
2 cepe
1 dolvecel
2 morcovi
2 ardei
1/4 telina
1 cutie de rosii decojite sau cateva rosii coapte
1 mana de fasole verde sau mazare
1 vanata
2-3 catei de usturoi
1 legatura de busuioc verde sau cateva linguri de busuioc uscat
ulei de masline
sare, piper, ardei iute

Mod de preparare:

Puneti intr-un ceaun cu ulei incins ceapa taiata julien si cateii de usturoi maruntiti. Amestecati ceapa cateva minute pentru a capata o tenta aurie.
Adaugati pieptul de pui taiat si pastrati pe foc inca cateva minute. Adaugati celelalte legume taiate fasii.

Presarati sare, piper, fulgi de ardei iute, busuiocul si adaugati rosiile. Fierbeti timp de 15-20 de minute.

Nu folositi patrunjel sau o alta mirodenie, intrucat gustul puiului provensal trebuie sa aiba o nota dominanta de busuioc.

clauuudiu 2018-03-28T17:32:35+00:00