Quesadilla
DURATA PREPARARE: 40 MIN. | NR. PORTII: 4 | DIFICULTATE: RETETA USOARA |
- Pieptosu Pui Quesadilla
Ingrediente:
500 g piept de pui fiert si taiat marunt
200 g piept de porc afumat sau kaizer
casvacal ras
1 pachet de mozzarella
1 pachet de tortilla mexicane sau turte libaneze
Pentru sos:
1 cutie de smantana
1 ceapa taiata marunt
sare, piper, boia picanta
Mod de preparare:
Kaizerul taiat marunt se prajeste cu putin ulei de masline, impreuna cu pieptul de pui fiert si maruntit.
Se ia o lipie libaneza sau o tortilla. Presarati pe ea pieptul de pui si kaizerul, dupa care puneti cascavalul ras, sare, piper si cateva felii de mozzarella.
Indoiti lipia in doua si puneti-o intr-o tigaie, presand-o cu o paleta.
Cascavalul si mozzarella se vor topi, iar lipia va deveni crocanta.
O taiati in doua si obtineti, astfel, doua portii de quesadilla.
Sosul rece:
Amestecati smantana cu un praf de sare, boia iute si ceapa maruntita.
Plating
Serviti quesadilla in farfurii intinse cu cartofi copti in coaja si sos rece de smantana.